Vilkår og betingelser

  1. Avtalen

Avtalen mellom en kjøper og en selger er konstituert av flere juridiske elementer, inkludert informasjonen som selgeren presenterer i bestillingsløsningen på nettsiden. Dette innebefatter spesifikke opplysninger om kjøpet, slik som varens beskaffenhet, kvantitet, kvalitet, øvrige egenskaper, prissetting, og leveringsbetingelser. Disse opplysningene i bestillingsløsningen utgjør kontraktens substans og danner grunnlaget for kjøpsavtalen.I tillegg inkluderes all korrespondanse mellom partene, både skriftlig og muntlig, som for eksempel e-postutvekslinger eller muntlige avtaler. Denne direkte kommunikasjonen kan inneholde ytterligere detaljer eller avtaler som er relevante for kjøpsforholdet. De forhåndsbestemte salgsbetingelsene utgjør også en integrert del av avtalestrukturen. Disse betingelsene stipulerer de overordnede vilkårene som begge kontraherende parter forplikter seg til i forbindelse med kjøpet. Slike betingelser kan omfatte bestemmelser vedrørende betaling, levering, returpolitikk og andre relevante aspekter ved transaksjonen.

I tilfelle av uoverensstemmelser mellom informasjon gitt av selgeren i bestillingsløsningen, direkte korrespondanse mellom partene, og betingelsene i salgsavtalen, er prinsippet at direkte korrespondanse og informasjon gitt i bestillingsløsningen skal ha fortrinnsrett. Dette gjelder med mindre en slik prioritering er i konflikt med bindende lovgivning. Dette prinsippet respekterer og sikrer at spesifikke avtalevilkår og betingelser, som er resultatet av direkte forhandlinger eller bestillingsprosessen, får forrang med mindre det strider mot gjeldende lovgivning som er rettslig bindende for avtalen.


  2. Partene

  • Selger: www.fyringsstamp.no
  • Firmanavn: One To One AS
  • Firma registrert: Semsveien 40, 3302 Hokksund
  • E-post: arne@fyringsstamp.no
  • Telefonnummer: +47 930 45 711
  • Organisasjonsnummer: 916 093 306
  • Kjøper er den person som foretar bestillingen.


3. Priser
Prisene som er oppgitt p
å nettsiden www.fyringsstamp.no inkluderer merverdiavgift. Det er viktig å merke seg at opplysninger om de totale kostnadene som kjøperen skal betale, omfatter alle avgifter, herunder merverdiavgift, toll og lignende. Imidlertid er leveringskostnader, som frakt, porto, fakturagebyr, emballasje med mer, ikke inkludert i prisene med mindre ikke annet er avtalt. Disse kostnadene og en spesifisering av hvert enkelt element blir presentert i bestillingsløsningen før kjøperen fullfører bestillingen.


4. Avtaleinngåelse

Avtalen mellom kjøper og selger blir bindende for begge parter når kjøperen bekrefter ordrebekreftelsen skriftlig fra selger. Det er imidlertid viktig å påpeke at en part ikke er juridisk forpliktet av avtalen hvis det foreligger skrive- eller tastefeil i selgerens tilbud. Dersom det er åpenbart, eller burde vært åpenbart, for den andre parten at det har skjedd en slik feil, frigjøres vedkommende part fra avtalen.

Dette prinsippet beskytter partene mot konsekvensene av uforutsette feil som kan oppstå under bestillingsprosessen. Hvis det foreligger feil i tilbudet fra selgeren eller i kjøperens bestilling, og dette er eller burde være kjent for den andre parten som inngår avtalen, gir dette parten rett til å unnta seg forpliktelsene i avtalen. Dette prinsippet bidrar til å opprettholde integriteten og rettferdigheten i kontraktsforholdet mellom kjøper og selger.


5. Ordrebekreftelse
Etter at selgeren har mottatt kjøperens bestilling, pålegges selgeren plikten å bekrefte ordren uten ugrunnet opphold ved å sende en ordrebekreftelse til kjøperen. Det anbefales sterkt at kjøperen nøye kontrollerer at ordrebekreftelsen samsvarer med den opprinnelige bestillingen når det gjelder antall, type varer, pris, og andre relevante detaljer. Dersom det oppstår uoverensstemmelser mellom bestillingen og ordrebekreftelsen, bør kjøperen kontakte selgeren så snart som mulig.

Dette trinnet med ordrebekreftelse tjener som en viktig mekanisme for å bekrefte og dokumentere de avtalte vilkårene for kjøpet. Ved å oppmuntre kjøperen til å nøye gjennomgå ordrebekreftelsen og melde fra om eventuelle avvik, legges det til rette for rettidige korrigeringer og unngår potensielle misforståelser. Denne praksisen bidrar til en smidig og transparent kjøpsprosess, samtidig som den gir kjøperen mulighet til å sikre at avtalen reflekterer deres intensjoner og forventninger.


6. Betaling

Selgeren har rett til å kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen. Dersom kjøperen benytter seg av kredittkort eller debetkort ved betaling, har selgeren muligheten til å reservere kjøpesummen på kortet ved bestillingen i inntil 4 dager fra bestillingen. Ved betaling med kredittkort vil lov om kredittkjøp m.m. komme til anvendelse.

Dersom selgeren tilbyr fakturabetaling, skal fakturaen til kjøperen utstedes ved forsendelse av varen. Forfallsfristen skal settes til minimum 14 dager fra kjøperen mottar forsendelsen. Dersom selgeren har spesielle behov for å kreve forskuddsbetaling fra kjøperen, for eksempel ved tilvirkningskjøp, har selgeren rett til å gjøre dette.

Kjøpere som er under 18 år kan kun betale direkte ved selgerens levering av varen eller ved utlevering av varen ved postoppkrav. Dette gjelder som et særlig tiltak for å sikre trygge betalingsmetoder for mindreårige kjøpere.


7. Levering

Levering av varen fra selgeren til kjøperen skjer på den måte, på det sted og til det tidspunkt som er avtalt ved bestillingen. Dersom leveringstidspunktet ikke fremgår av bestillingsløsningen, forplikter selgeren seg til å levere varen til kjøperen innen rimelig tid og senest 30 dager etter bestillingen er mottatt fra kunden. Dersom det ikke er spesifikke avtaler om leveringstidspunkt, pålegges selgeren å overholde denne maksimale fristen. Selgeren har ansvaret for å sikre at varen blir forsvarlig transportert til bestemmelsesstedet på en egnet måte og i samsvar med vanlige vilkår for slik transport. Med mindre annet er spesifikt avtalt mellom partene, er bestemmelsesstedet definert som hos kjøperen.Dette betyr at selgeren har plikt til å sørge for at varen når fram til kjøperen på en forsvarlig måte innenfor avtalte eller rimelige tidsrammer. Leveringsbetingelsene, inkludert transportmetode og tidspunkt, skal være klart definert ved bestilling, og i fravær av spesifikke avtaler, gjelder den maksimale leveringsfristen på 30 dager.Når gjenstanden fra Fyringsstamp skal sendes fra ett sted til et annet for å bli overgitt i kjøperens besittelse, anses levering som skjedd når gjenstanden er overgitt til en selvstendig fraktfører (transportør), som har påtatt seg forsendelsen fra det aktuelle stedet. Dersom avsendelsen skjer med skip, anses levering skjedd når varen er brakt innenfor skipssiden.

For forbrukere som kjøper ved et slikt sendekjøp, går risikoen over på forbrukeren når vedkommende, eller en tredjeperson forbrukeren har pekt ut (som ikke er fraktføreren), fysisk har fått varene i sin besittelse. Risikoen går likevel over på forbrukeren når varene overlates til fraktføreren, dersom det er forbrukeren selv som har gitt fraktføreren transportoppdraget, og dette alternativet ikke ble tilbudt av selgeren. Det presiseres at denne regelen ikke berører forbrukerens rettigheter overfor fraktføreren.

For kjøpere som ikke er forbrukere, aksepterer kjøper at forsendelsen er levert og uten skade når de underskriver fraktdokumentet. Hvis kjøper oppdager skade etter å ha akseptert forsendelsen, har kjøperen ingen rett til erstatning verken hos fraktføreren (transportøren) eller hos Fyringsstamp. Denne aksepten ved underskrift på fraktdokumentet anses som bindende, og eventuelle skader som oppdages senere faller ikke inn under retten til erstatning.


8. Risiko for varen

Risikoen for varen overføres til kjøperen når tingen er overtatt av kjøperen i samsvar med avtalen. Dersom leveringstiden er kommet, og kjøperen unnlater å overta en vare som er stilt til hans eller hennes disposisjon i henhold til avtalen, beholder kjøperen likevel risikoen for tap eller skade som skyldes egenskaper ved varen selv. Dette innebærer at selv om kjøperen ikke har overtatt varen som avtalt, bærer kjøperen risikoen for eventuelle skader eller tap som kan oppstå på grunn av karakteristikkene eller tilstanden til varen.


9. Angrerett

Kjøperen har angrerett i henhold til angrerettlovens bestemmelser. Angreretten gir kjøperen mulighet til å returnere varen til selgeren uten å oppgi noen grunn, selv om det ikke foreligger noen mangel ved varen, og selv om den ikke er levert. Det skal imidlertid bemerkes at kjøperen ikke har angrerett for spesiallagde produkter som er skapt i henhold til kundens valg.

For å benytte seg av angreretten må kjøperen gi selger melding innen 14 dager etter at varen, de nødvendige opplysningene om angreretten, og angrerettskjema/angrettbrev er mottatt. Hvis kjøperen mottar angrerettskjema/angrettbrev og de nødvendige opplysningene på et senere tidspunkt enn ved levering av varen, starter angrefristen fra den dagen kjøperen mottar angrerettskjema og opplysningene. Hvis kjøperen ikke har mottatt tilstrekkelig informasjon eller angrerettskjema, utvides angrefristen til 3 måneder etter at varen er mottatt. Dersom kjøperen ikke har fått informasjon om angreretten i det hele tatt, vil fristen være 1 år.

Meldingen fra kjøperen til selgeren om bruk av angreretten bør av bevishensyn være skriftlig (for eksempel angreformular, e-post, telefaks eller brev), og den må inneholde opplysninger om hvordan kjøperen vil returnere varen til selgeren.

Ved bruk av angreretten må kjøperen levere tilbake varen til selgeren innen rimelig tid. Selgeren er forpliktet til å tilbakebetale hele kjøpesummen til kjøperen innen 14 dager fra den dagen selgeren mottar varen eller henteseddel, eller varen er stilt til selgerens rådighet. Selgeren kan ikke pålegge gebyrer for kjøperens bruk av angreretten, men kan kreve at kjøperen dekker kostnadene for returforsendelsen. Kjøperen kan undersøke, men ikke ta i bruk, produktet før han eller hun angrer på kjøpet. Varen må likevel kunne leveres tilbake til selgeren i tilnærmet samme stand og mengde som den var i da kjøperen mottok den. Kjøperen bør sende varen tilbake til selgeren i originalemballasjen hvis dette er mulig. Det er viktig å merke seg at kjøperen ikke har angrerett for varer som forringes raskt eller varer som etter sin art ikke kan tilbakeleveres.


10. Tilstanden til varen

Når kjøperen mottar varen, anbefales det at han eller hun i rimelig utstrekning undersøker om den er i samsvar med bestillingen, om den har blitt skadet under transporten eller om den ellers har mangler. Dersom varen ikke samsvarer med bestillingen eller har mangler, må kjøperen umiddelbart melde fra til selgeren ved reklamasjon, i henhold til kontraktens punkt 11.


11. Reklamasjon ved mangel og frist for å melde krav ved forsinkelse

Dersom det oppstår en mangel ved varen, må kjøperen gi selgeren melding innen rimelig tid etter at mangelen ble oppdaget. Fristen for å melde mangelen kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt kjøperen oppdaget mangelen. Reklamasjon må imidlertid skje senest to år etter at kjøperen overtok varen. Hvis varen eller deler av den er ment å vare vesentlig lengre, gjelder en reklamasjonsfrist på fem år. Ved forsinkelse må krav rettes mot selgeren innen rimelig tid etter at leveringstiden er kommet og varen ikke er levert. Dersom varen er betalt med kredittkort, har kjøperen også muligheten til å reklamere og sende krav direkte til kredittyteren (kredittkortselskapet). Meldingen til selgeren eller kredittyteren bør være skriftlig (for eksempel e-post, telefaks eller brev).


12. Kjøperens rettigheter ved forsinkelse

Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, forutsatt at dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, gir forbrukerkjøpslovens kapittel 5 kjøperen visse rettigheter. Kjøperen kan under gitte omstendigheter holde tilbake kjøpesummen, kreve oppfyllelse, heve avtalen og kreve erstatning fra selgeren.

a. Oppfyllelse: Hvis selgeren ikke leverer varen til avtalt tid, kan kjøperen beholde kjøpet og sette en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse fra selgerens side. Kjøperen kan imidlertid ikke kreve oppfyllelse hvis det foreligger en hindring som selgeren ikke kan overvinne, eller hvis oppfyllelse ville medføre en uforholdsmessig stor ulempe eller kostnad for selgeren i forhold til kjøperens interesse i at selgeren oppfyller. Dersom hindringen opphører innen rimelig tid, kan kjøperen kreve oppfyllelse.

b. Heving: Kjøperen kan heve avtalen med selgeren hvis forsinkelsen er vesentlig, eller hvis selgeren ikke leverer varen innen den tilleggsfristen for oppfyllelse som kjøperen har fastsatt. Kjøperen kan imidlertid ikke heve avtalen mens tilleggsfristen løper, med mindre selgeren har erklært at han eller hun ikke vil oppfylle innen fristen.

c. Erstatning: Kjøperen kan også kreve erstatning for tap han eller hun lider som følge av forsinkelsen fra selgerens side, i tråd med forbrukerkjøpslovens § 24. Kravet må meldes til selgeren ved reklamasjon, i samsvar med kontraktens punkt 11.


13. Kjøperens rettigheter ved mangel

Dersom varen har en mangel, og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, gir forbrukerkjøpsloven kapittel 6 kjøperen visse rettigheter. Kjøperen kan, etter omstendighetene, holde tilbake kjøpesummen, velge mellom retting og omlevering, kreve prisavslag, kreve avtalen hevet, og kreve erstatning fra selgeren.


a. Retting eller omlevering: Hvis varen har en mangel, kan kjøperen kreve at selgeren retter mangelen eller leverer tilsvarende vare. Selgeren kan motsette seg kravet hvis gjennomføringen er umulig eller medfører urimelige kostnader. Retting eller omlevering skal utføres uten kostnad for kjøperen, uten risiko for at kjøperen ikke får dekket utlegg, og uten vesentlig ulempe for kjøperen. Selgeren kan ikke foreta mer enn to forsøk på retting eller omlevering for samme mangel, med mindre det foreligger særlige grunner som gjør ytterligere forsøk rimelig. Selv om kjøperen ikke krever retting eller omlevering, kan selgeren tilby dette uten opphold. Hvis selgeren sørger for retting eller omlevering, kan kjøperen ikke kreve prisavslag eller heving.


b. Prisavslag: Dersom mangelen ikke rettes eller omleveres, kan kjøperen kreve forholdsmessig prisavslag.


c. Heving: Kjøperen kan heve avtalen i stedet for prisavslag, unntatt når mangelen er uvesentlig.


d. Erstatning: Kjøperen kan også kreve erstatning for økonomisk tap som følge av mangelen, i henhold til forbrukerkjøpslovens § 33. Kravet må meldes til selgeren ved reklamasjon, i samsvar med kontraktens punkt 11. Disse reglene om reklamasjon gjelder i tillegg til, og uavhengig av, reglene om angrerett og eventuelle garantier gitt av selgeren.


14. Selgerens rettigheter ved kjøperens mislighold

Dersom kjøperen ikke betaler eller oppfyller øvrige plikter etter avtalen, og dette ikke skyldes selgeren eller forhold på selgerens side, gir forbrukerkjøpsloven kapittel 9 selgeren visse rettigheter. Selgeren kan, etter omstendighetene, holde tilbake varen, kreve oppfyllelse av avtalen, heve avtalen, samt kreve erstatning fra kjøperen. I tillegg kan selgeren ved forsinket betaling kreve renter, inkassogebyr og gebyr for uavhentede, ikke-forskuddsbetalte varer.

a. Oppfyllelse: Hvis kjøperen ikke betaler, kan selgeren fastholde kjøpet og kreve at kjøperen betaler kjøpesummen (oppfyllelse). Hvis varen ikke er levert, taper selgeren sin rett hvis han venter urimelig lenge med å fremme kravet.

b. Heving: Ved vesentlig betalingsmislighold eller annet vesentlig mislighold fra kjøper, kan selgeren heve avtalen. Selgeren kan imidlertid ikke heve etter at kjøpesummen er betalt. Selgeren kan også heve kjøpet dersom kjøperen ikke betaler innen en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse som selgeren har fastsatt. Heving er ikke mulig mens tilleggsfristen løper, med mindre kjøperen har erklært at han eller hun ikke vil betale.

c. Erstatning: Selgeren kan kreve erstatning fra kjøperen for økonomisk tap som følge av kontraktsbrudd fra kjøperens side, i samsvar med forbrukerkjøpslovens § 46.

d. Renter ved forsinket betaling/inkassogebyr: Dersom kjøperen ikke betaler kjøpesummen i henhold til avtalen, kan selgeren kreve renter av kjøpesummen i samsvar med loven om renter ved forsinket betaling. Ved manglende betaling kan kravet, etter forutgående varsel, sendes til inkasso, og kjøperen kan bli holdt ansvarlig for gebyrer i samsvar med loven om inkassovirksomhet og annen inndrivning av forfalte pengekrav.

e. Gebyr ved uavhentede ikke-forskuddsbetalte varer: Hvis kjøperen unnlater å hente ubetalte varer, kan selgeren belaste kjøperen med et gebyr på NOK 150 + frakt tur/retur. Gebyret skal maksimalt dekke selgerens faktiske utlegg for å levere varen til kjøperen. Et slikt gebyr kan ikke belastes kjøpere under 18 år.


15. Garanti

Garantien som gis av selgeren eller produsenten gir kjøperen ekstra rettigheter i tillegg til de rettighetene kjøperen allerede har i henhold til ufravikelig lovgivning. Det er viktig å understreke at en garanti ikke begrenser kjøperens rett til reklamasjon, krav ved forsinkelse eller mangler, slik det er angitt i punkt 12 og 13. Garantien utvider dermed kjøperens muligheter for å få dekket eventuelle problemer eller bekymringer knyttet til kjøpet utover det som loven allerede sikrer.


17. Konfliktløsning

Dersom det oppstår tvister mellom partene, skal de først forsøke å løse dem i minnelighet. Kjøperen har også muligheten til å kontakte Forbrukerrådet for bistand i en eventuell tvist med selger. Dersom en minnelig løsning ikke oppnås etter megling i Forbrukerrådet, kan partene skriftlig begjære at Forbrukerrådet bringer tvisten inn for Forbrukertvistutvalget. Vedtak av Forbrukertvistutvalget blir rettskraftig fire uker etter forkynning. Før vedtaket er rettskraftig, har partene muligheten til å bringe saken inn for tingretten ved å sende inn en stevning til Forbrukertvistutvalget.

  1. Se lov av 19. juni 1969 nr. 66 om merverdiavgift § 16.
  2. Et kredittkort er et betalingskort hvor oppgjøret for kjøpet skjer i etterkant ved at kredittgiveren (kredittkortselskapet) sender kortholder faktura med krav om betaling.
  3. Et debetkort er et betalingskort knyttet til en innskuddskonto. Bruk av kortet medfører at brukerens konto blir belastet og beløpet blir overført til betalingsmottakerens konto.
  4. Jf. mønsteravtale utarbeidet av det felles kontraktsutvalget for Sparebankforeningens og Finansnæringens hovedorganisasjon – Avtalevilkår for kredittkort og faktureringskort – forbrukerforhold punkt 12 og mønstervilkår utarbeidet av Sparebankforeningen og Finansnæringens hovedorganisasjon for betalingskort punkt 11.
  5. Lov av 21. juni 1985 nr. 82 om kredittkjøp m.m.
  6. Personer under 18 år kan kun betale på de nevnte måter ettersom de ikke kan stifte gjeld jf. lov av 22. april 1927 om vergemål for umyndige (vgml.) § 2.
  7. Lov av 21. desember 2000 nr. 105 om opplysningsplikt og angrerett m.v. ved fjernsalg og salg utenfor fast utsalgssted (angrerettloven).
  8. Lov av 21. juni 1985 nr. 82 om kredittkjøp m.m. § 8.
  9. Lov av 17. desember 1976 nr. 100 om renter ved forsinket betaling.
  10. Lov av 13. mai 1988 nr. 26 om inkassovirksomhet og annen inndrivning av forfalte pengekrav.
  11. Gebyr kan ikke avkreves personer under 18 år da disse ikke kan stifte gjeld jf. vgml. § 2.
  12. Se lov av 14. april 2000 nr. 31 om behandling av personopplysninger.
  13. Se lov av 28. april 1978 nr. 18 om behandling av forbrukertvister.